Pellava on ikivanha viljelykasvi, jota on käytetty kankaiden raaka-aineena. Nykyisin se tunnetaan myös terveysvaikutteistaan. Pellavajalosteet sisältävätkin runsaasti mm. ihmisille ja eläimille tärkeitä rasvahappoja ja kuituja, jotka hoitavat ja suojaavat suolistoamme. Pellavaöljyä ja -rouhetta käytetään myös sen veren kolesterolia laskevien ominaisuuksien takia. Tutkittuna terveysväittämänä voidaan myös sanoa pellavaöljyn parantavan ihoa.
Valmistamme uudet upeat Hanilin-tuoteperheen pellavatuotteet elintarvikkeiksi. Pääraaka-aineena on tietenkin kotimainen pellavarouhe, mutta lisänä on kuivattua hunajaa sekä luonnonmarjoja sesongin mukaan. Saatavana maut puolukka, mustikka, mustanaviinimarja, tyrni ja karpalo. Sopivat mm. jogurttiin, jäätelöön, puuroon, smootheihin ym.
Usein kysytään mistä ruoka tulee, kuka sen on valmistanut ja pakannut tai paljonko se on matkustanut ennen kuin se on perillä.