Pellavaöljy ja hevosystävämme

Lemmikkimme tarvitsevat öljyä toimiakseen, sillä solukalvot rakentuvat öljyistä ja rasvoista. Rasvahappoja, joita eläimet eivät itse pysty muodostamaan, kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi. Niitä ovat omega 6 ja omega 3. Jotta lemmikkimme pysyvät terveinä, niiden ruokinnassa pitää rasvahappojen olla oikeassa suhteessa keskenään. Riittävä omega-3-rasvahappojen saanti on tärkeää, sillä ne voivat ehkäistä paikallisten tulehduksien ja rasituksen aiheuttamien kudosvaurioiden syntymistä. Ne ovat tärkeitä myös suoliston, limakalvojen, ihon sekä karvapeitteen kunnolle.

Ylivoimaisesti eniten omega-3-rasvahappoja on pellavaöljyssä, sillä sen rasvahapoista noin 60% on omega-3-rasvahappoihin kuuluvaan alfalinoleenihappoa. Siksi sillä on helppo tasapainottaa vääristynyttä omega-6/omega-3-suhdetta. Pellavaöljystä saadaan omega-3-rasvahappoja neljä kertaa enemmän kuin omega-6-rasvahappoja. Suhde on siis 1:4 kun taas muissa kasviöljyissä se on erilainen. Pellavaöljyn terveellisyys perustuu sen suureen tyydyttymättömien rasvahappojen määrään. Biolin-pellavaöljyssä tyydyttymättömien rasvahappojen määrä on yli 90% rasvahapoista.

Kasviöljyjen käyttö lisää eläimillä E-vitamiinin tarvetta. Biolin-pellavaöljyyn sitä on lisätty annostelua vastaava määrä. Samalla E-vitamiini antioksidanttina parantaa pellavaöljyn säilyvyyttä ja toimivuutta. Hevosen energiantarpeesta osa voidaan tyydyttää kasviöljyllä. Kilpahevosille sopiva käyttömäärä on 3-5dl päivässä. Lihasvaurioista kärsiville hevosille kasviöljyä voidaan syöttää enemmän, alkaen desilitrasta sataa elopainokiloa kohti. Iäkkäälle hevoselle kasviöljyä voidaan antaa lisäenergiaksi 1,5-2dl päivässä. Kyky ylläpitää ruumiinlämpöä heikkenee iän myötä, siksi vanha hevonen kuluttaa enemmän energiaa lämmöntuottoon. 3dl pellavaöljyä vastaa energiasisällöltään 1,5 kiloa kauraa. Rasvojen muuttuessa liike-energiaksi syntyy vähemmän lihaksia väsyttävää maitohappoa.

Koirille pellavaöljy soveltuu erinomaisesti lisäenergianlähteeksi. Lisäystasoksi voidaan suositella 5% rehuannoksen painosta. Öljylisäys parantaa rehuannoksen ja raakarasvan sulavuuksia. Lisäksi sillä on edullinen vaikutus turkin laatuun ja kiiltoon.  Biolin-pellavaöljy on kotimaisesta raaka-aineesta valmistettu. Raaka-aine pystytään jäljittämään aina viljelijän pellavapellolle asti. Kotimaisuus merkitsee sitä, että työllistämme meitä suomalaisia siemenen kylvöstä aina kaupan asiantuntevaan myyjään asti. Meidän lyhyt, viileä ja valoisa kasvukautemme tuottaa tutkitusti enemmän alfalinoleenihappoa pellavan siemeneen. Biolin-pellavaöljy tehdään kylmäpuristamalla ilman lämpöä ja liuottimia, jolloin se säilyttää luonnolliset terveysvaikutukset ja ravintoaineet. Ole hyvä ja anna lemmikillesi hyvä ja terve elämä. 

Pellavarouhe

Valmistamme pellavarouheen Black Horse -tuotemerkille. Pellavarouhe 10 kg:n säkeissä on saatavilla Biofarm Oy:n jälleenmyyjiltä kautta maan.

Lataa esitteet ja lue lisää tutkimuksista

Pellavansiemenrouheen käyttö hevosten ruokinnassa.


E-vitaminoitu kylmäpuristettu pellavaöljy
kätevässä hanakauppauksessa 3l.

Meeri Simula suosittelee Biolin-tuotteita:

Mustialasta valmistunut hevosagrologi (AMK), Reiningin suomenmestari 2008&2009, Lännenratsastuksen all-aroundin lajimestaruusmitaleita useista eri lajeista (western pleasure), AQHA Senior Reining -mestari 2009: western horsemanship, western riding, hevostalousyrittäjä vuodesta 2004

Hyödy laadusta! 
Joanna Kuvaja suosittelee Biolin-tuotteita!

Kuvagalleria