Toimitamme haluamasi määrän perinteisiä puunsuojausaineita, esim. kylmäpuristettua pellavaöljyä, keitettyä pellavaöljyä (pellavaöljyvernissa) sekä puutervaa

Käyttökohteita voivat olla esim. puuveneet, laiturit ja terassit ym.

Puuveneen kyllästäminen kylmäpuristetulla pellavaöljyllä

Puunsuojaus Biolin

Kylmäpuristettu pellavaöljy sopii puuveneen kyllästämiseen hyvin, koska sen molekyylirakenne on pienempi kuin keitetyllä pellavaöljyvernissalla. Se tunkeutuu hyvin puun sisään ja täyttää puun solukot suojaten puun rakenteen.

Puuveneen sisäpinta pitää ensin kaapia puhtaaksi vanhasta maalista ja tervasta. Irtoava pöly imuroidaan pois ennen käsittelyä. Pienen veneen alle voi laittaa pressun tai muovin, joka ohjaa läpi valuvan öljyn ämpäriin. Kölin huolellisen kyllästymisen voi varmistaa asentamalla pressun köliä myötäillen ja antamalla olla upoksissa öljyssä. Käytettävän öljyn on oltava home- ja lahonsuojattua. Puuveneeseen on varattava reilusti pellavaöljyä, rungon materiaalista ja koosta riippuen. Kuusi- ja haapalautaiset veneet imevät vähemmän öljyä, mutta mäntylautainen sitäkin enemmän. Laudan paksuus vaikuttaa suoraan öljyn kulutukseen.

Itse kyllästäminen on varsin yksinkertaista: öljy kaadetaan veneen pohjalle ja nostellaan sieltä laidoille harjalla. Tätä jatketaan puoli kerrallaan, kunnes öljyn imeytyminen hidastuu silminnähden. Jos työ on aloitettu aamulla, on vielä seuraavana päivänä syytä jatkaa kyllästämistä, tai kunnes taskulampun tai auringon valo paistaa läpi laudoituksesta. Kun vene on huolellisesti kyllästetty, pyyhitään ylimääräinen öljy pois ja annetaan öljyn reagoida ilman kanssa viikko ennen seuraavia pintakäsittelyjä. Kaikki öljyyntyneet rievut ja rätit on syytä polttaa tai kastella ennen hävittämistä itsesyttymisvaaran takia. 

 

Kuvagalleria